Ambik Berkat KL..??? | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Ambik Berkat KL..???

assalamualaikum...salam sejahtera, selamat hujung minggu. nak bercerita pasal filem sikit..trend filem malaysia.. kalau sorang buat filem hantu, semua nak buat filem hantu, satu nak buat cerita cintan cintun, ada y akan menyusul and so on.

title pun tak jauh beza..zombie lah, sumpahan lah, filem2 malaysia ni dah macam kekurangan idea, y terbaru akan datang, "KL Zombie" lakonan filem pertama Izara Aishah. adekah filem ini akan menjadi satu kegagalan seperti filem "Azura" 2012.?


sebagaimana yang kita tahu bahawa filem KL gangster berjaya mengutip lebih dari RM8 juta, dan kejayaan satu lagi filem "Zombie Kampung Pisang", apekah filem KL Zombie ini satu parody kepada KL Gangster dan Zombie Kampung Pisang? satu pembahuran dalam arkib filem Malaysia atau sekadar mengambil berkat nama KL itu sendiri?..
saya peminat filem Malaysia perlukan filem2 seperti dari arahan arwah Yasmin Ahmad, P. Ramlee, Kabir Bhatia yang membawa impak yang besar hingga sekarang.


ps:: mashup parody filem malaysia, agak2 macam mana la rupanya kan..

1 orang sakit sendi, otot dan urat:

Yasmin Aris II said...

bosan la filem renew je :/