Contest--Cerita + Dialog Jahanam~ | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Contest--Cerita + Dialog Jahanam~

oleh kerana ramai juga yang comment gambar primary ni kat FB...aku officially nak buat satu contest base on this gambar ok..tapi gambar y aku pakai ni adalah gambar y belum dicropp..masa untuk meMassage kan minda korang ok..click gmbr untuk pembesaran EnfaGrow~

ahahaha....
syarat-syaratnya adalah:::-
  1. sediakan dialog dan cerita paling kelakar, lawak, sengal dan ada message/cerita y nak disampaikan menggunakan gambar diatas.
  2. pastikan perotku+juri sakit,gelak terbahak2 bila baca cerita + dialog korg...XD
  3. dialog mestilah clear,mngikut turutan dari kiri ke kanan atau kanan kekiri macam komik~u decide
  4. tak kisah jugak kalau korang buat assignkan huruf A, B, C, D, kat setiap orang kat atas ni. dan jangan lupe dialognya
    • contoh:-
      • A: tah hape2 lah
      • B: whatever
      • C: ni kuda yer..kuda~
      • D: alamak!~
  5. sila jangan gunakan dialog/perkataan ini pada lelaki berseluar biru(aku)::
    • "whatever!!"
    • "tak kuasa mak!!"
  6. dialog politik,agama dan perkauman y jelas adalah DILARANG
  7. oh ya, pastikan juga ad cerita selepas dan sebelum dialog ini..sama juga kelakar lawak dan sengal sebaik mungkin. tajuk juga jangan lupa.jadi korg kene buat intro, dialog tu dan ending...pandai-pandai lah kome...
  8. pastikan anda post kat blog anda...and email it(edited picture+the story, your name, and your blog url)  to syukrisadri@ymail.com...jgn lupa promote dan follow skali blog ini okeyh atau post kat my FACEBOOK wall...
  9. tarikh tutup 26 Disember 2010,,entri selepas 26 Disember akan tidak dilayan
  10. pemenang akan diumumkan awal tahun depan selepas juri tak professional decide. insyaallah~~=D
  11. anda boleh hantar seberapa banyak entri y anda suka tapi anda sekali sahaja akan dipilih..
hadiah:-
  1. RM100
  2. RM75
  3. RM50
  4. tempat ke-4, 5, dan 6 == RM25
hopefully korg ad akaun BIMB,senang skit aku nak transfer..=D
have fun guys..
oh ya...gambar asal...boleh gak gunaa gmbar asal..click untuk pembesaran EnfaGrow

goodluck untuk anda semua

20 orang sakit sendi, otot dan urat:

Whoda said...

alaa..
baru nak letak dialog tu hahaaa~
weh2 siyes er dpt duet ni?

tasha said...

haha..
creative betol cukek ni..
x kuasa mak..hehe

MSS said...

btol la cik whoda oi...seriusly nak bagi ni..
selamat mencuba yerr~

MSS said...

hehehe...ak dah terpikir lama dah ayat tu,,klu diorg pakai ayat tu jadi macam tak lawak la~=D

Aizam said...

sudah join... :)

http://aizamev.blogspot.com/2010/11/contest-cerita-dialog-jahanam.html

StarzRebel* said...

Wot, spe juri?
KLo ko, mmg sah3 laa aku x menang!
Hahahhaah

MSS said...

ahahaha,,,kejam2...nak join ker britt..

bukan ak lah~

StarzRebel* said...

Ofcod laaa weh.
Blh gne duit 2 tuk carl's jr.
Ko yg sponsor hdiah 2 kan?

MSS said...

aku lah sponsor hadiahnya..chaitt~

NOOR FATIN said...

aku otw join okay? tggu tau. hik3

NOOR FATIN said...

aku join

http://fatinlovefaiq.blogspot.com/2010/12/contest-dialog-jahanam.html

weh, tgk tau. hehe komen apa yang kurang tau :)

kna antar kat emel jugak??

MahaMahu said...

Dah joint contest ni dah buat entry khas lagi huhu harap2 layak masuk and menang aminnnn..

http://mahamahu.blogspot.com/2010/12/cerita-dialog-jahanam-contest.html

MSS said...

amiin.semua orang layak yer...trima kasih join~=D

FH said...

nape x promote besar besaran?

FH said...

saye dah join ye. da post kt emel. nk tgk kt blog pun bole . huhu

HadifaR_LoVe said...

Saya da join juga....da emel pn..

Putri Cahaya a.k.a MiRa said...

saya dah join..dah email gak..
kalau rajin.jenguk la blog saya..


http://putraputristory.blogspot.com/2010/12/contest-cerita-dialog-jahanam.html

MSS said...

yes...comment pasal entri korg akan direlease lepas tamat contest ni..=D