MAK : "alah,jauh dari perut" | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

MAK : "alah,jauh dari perut"

salam...lama tak menaip laju2..jari pon dah lupa layout QWERTY ni...al-kisah..malam tadi dengan happy go nye, makan2 la kan..masakan paveret pulak tu. nasi + ketam goreng + sup sepit ketam...fuuhhhh...terliur maaa..manis daging ketam tu..putihnya..juice dalam tu lagi...hehe...terbayang muke korang teguk air liur..tengah hari pulak..=P


ibarat kata pepatah "jangan sangka ketam mati tak boleh mencederakan"...tup2 tengah sedap2 makan, jari berdarah..sikit je pon tapi cacat gak la nak pegang ketam time jari berdarah..leceh..nak patahkan tulang2(tulang ke ek) badan ketam tu..ibarat "kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya" tapi dalam kes ni, "kalau tak dipecahkan cengkerang ketam manakan dapat isi2 putih gebu manis lagi berjuice"..gigihkan la jugak..ah meleret..

bila dah luka kompom mengaduhkan, "aduh, aduh duh duh duh duh duh duh"....depan mak pulak tu cakap..dan dan la kluar ayat dari mak "alah, jauh lagi dari perut"...

masa kecik2 mungkin tak paham sangat kot ayat tu..dah besar memang paham la..tak paham lagi tak tau lakan..cukup science education dari darjah 4 sampai tingkatan 5 tak kan tak paham gak...dengan biologi lagi..cukup sekali dengan in-vitro, persenyawaan dan y berkaitan takkan tak paham gak..discovery channel lagi, nat geo dan discovery science...aha meleret..

mak slalu pakai ayat tu kalau luka, especially bila berdarah..sebab mak melakukan beberapa cesarean, bukan normal..hmm mungkin kesakitan tu lebih sebab dekat dengan perut kan..tapi2 cesarean kan pakai bius?? sakit masa potong mungkin tak, tapi lepas pembedahan tu y sakit..mana aku tau, mak cerita..mak pernah tunjuk scar untuk cesarean tu, dengan rasa bangga cakap "kau ada" kat anak2 dia(ini tipu)..

ahaha..itu lah kisahnya..sayangi mak korang okai..aku sayang mak aku walaupun aku ni jahat..=D

5 orang sakit sendi, otot dan urat:

iday said...

syok sangat makan ketammmm,,terliur pulak aku,,haha

sakit beranak ni wat aku risau lar,,yelar,,tak lama,,aku pulak,,,hahaha

aku pon sayang mak aku walaupon aku baik,,hahaha

Umie Artoqiemie said...

aduhh aduhh aduhh bukan dangdut? hehehe

MSS said...

iday::tau pon kau..hehehe...selamat lah yerr..=D

umie:: mmg pon...tau lagu apa tak..mcm nak layan lagu tu balik je..=D

SoLy SoLicious said...

perghh... terliur ha sup ketam...

MSS said...

Soly...ketam mahal...anak ketam kecik sechoet dengan nasi dan sayur pon 4 hengget..