Sending ur things to Sony Center | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Sending ur things to Sony Center

this is base on my experience...korang ada barang Sony??..kalau nak hantar barang untuk direpair/service kat Sony Center, pastikan korang hantar kat wakil jualan yang dimiliki oleh Sony, sebagai contoh dekat KLCC, The Curve atau Time Square(Selangor/KL)..kalau hantar dekat pusat jualan lain mungkin mengambil masa dan diorang sendiri suggest hantar kat MidValley..nak lagi cepat pergi terus kat MidValley NorthPoint..tak pun boleh cek sendiri kat website diorang kat mana pusat jualan ikut negeri.

sebelum menghantar barang korang, pastikan korang tahu sedikit sebanyak masalah atau apa yang korang nak diorang buat dgn barangan korang tu untuk ditulis didalam surat aduan..pastikan setiap perkara ditulis dan diperincikan, mcm kalau hantar camera dan korang tau body camera tu ada masalah, pastikan diorang tulis kat situ "body problems" etc..

tempoh service barang korang dalam masa 7 hari bekerja..but call hotline diorang 1300881233(KL/Selangor) dalam masa 3 hari selepas hantar barang untuk diservice untuk cek status..tak pun boleh cek status kat website tapi kene daftar dulu..daftar free jer..

sebelum hantar tu make sure ada warranty ke tidak barang korang tu..tade warranty diorang akan cas service + every parts y diorang ganti, but they will call you before they change any parts(out of warranty)...dan juga kalau diorang cek dan dapat tahu yang masalah adalah disebabkan kesilapan korang sendiri diorang akan cas walaupun warranty masih ada....service dan repair dalam warranty adalah FOC..=D

aku menaip ni sbb dah kena dgn diorang buat mechanical adjustment untuk kamera yang mengambil masa 3 minggu sebab aduan tidak lengkap..padahal siap sekejap je....tu pon lepas call diorang acap kali dan bagitahu mereka "lens y diprovidekan elok dan masalah adalah masalah badan camera tu sendiri"..+_+...confirm diorang test lens tu kaw-kaw..oh another thing, jgn harap la korang dapat cakap dgn technician diorang sbb takda direct line antara customer service dgn technician..

4 orang sakit sendi, otot dan urat:

iday said...

SOny?handphone pon boley erk?

abaikan kalau soalan macm stupid je,,handphone SOny pon barang SOny lar kan?

Whoda said...

memory card camera sony aku kena virus so now bile nak upload gmbar, folder sume empty..tapi gambar still ade, n nak tengok kat tv pon boleh..cmne tu? perlu ke aku pegi all the way to mid@curve?

MSS said...

whoda....virus tu hidekan gambar ko tu kot....cube unhidekan,kluarkan dari kamera kad tu then cucuk kat kad reader ker ...kalau hantar service kat Curve/KLCC/TimeSquare diorang akan hntar kat MidValley gak sbb kat situ Service Center + repair..

iday..yup..hempone pon boleh...hemhone baru pon ad masalah ker..dhoi..

Whoda said...

adeh, dua2 aku da wat haha~ siap pinjam laptop org lagi..but still empty folder..xpelah esok nak g curve..thanx yea