Expidisi Bukit Lepoh *selim i* | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Expidisi Bukit Lepoh *selim i*

assalamualaikum, bonjour, allo peeps..aktiviti kita hari ni (30 Januari) mandi manda..bukan hari hari ke mandi..ke ko jarang mandi..?? tu mandi je nyah bukan mandi manda...actually trip mandi manda ni dah lebih seminggu rancang dengan rancaknya, sampai ada yang sentap-mak-nak siap suruh mintak maaf secara terbuka..dah lama tak buat aktiviti bersama-sama class mate diploma sains komputer kat Lendu dulu..pengarah projek, Miss Wan yang ajar Programming Paradigm ..rupeny2 beliau juga rakan kepada Pn. Zaidah..=_="
bertolak dari rumah around 9..pumpang2 sarapan kat Restoran Barra habis kul 10..then tros grak g Hulu Langat..I'm lil bit confuse actually, Hulu langat dgn Kuala Langat..dhoi..7 serangkai memulakan perjalanan ke Bukit Lepoh. 2 jam masa perjalanan dari Shah Alam ke destinasi + dengan sesat masuk Cheras*takde garmin*..

sepanjang perjalanan hujan..salah planning..adoiai..terpaksa la gamaknya, dah alang2 sampai kan..actually tak terpikir pon nak wat tracking untuk sampai tempat mandi manda tu, bawak la segala bagai baju etc..sampai je puncak dah basah baju y dibawak,,hujan kan..

kalau tak hujan tu miss cakap air kat puncak tu hijau je.. ala ala air laut kat pangkor gitu..on the way to the top terjumpe la beberapa orang y sedang turun..katenya air dah deras..tak seronok + extra caution..takot2  ad kayu or air deras tiba2..pukul 12 kot..hujan dari subuh..apa2 pon nak patah balik dah separuh jalan, tak bebaloi..lebih sejam jugak la tracking dengan sandal+selipar+crocs..tade keje..ingat kan macam dekat kaki gunung ledang dulu ad tangga bagai..

sampai2 tgok air tejun..takot nak ketengah tu..tak pasal2 kang..kitorang balik pon sbb terlalu sejuk+air semakin deras.

dah dekat hutan paham2 je lah kan..meet in person with mr.P....P>A>C>A>T.omputih kate leech...tertanya2 kejap, apa beza lintah dengan pacat sebenarnya.??...tak kisah la pergi ke balik ke..ad je makhluk ni melekat kat kaki..pergi masih perasan lagi diorang naik dan sempat cabut..masa turun la kena 4 das lovebite diorang..3 kanan 1 kiri..tak perasan langsung...tau2 sakit jer rase + bleeding love..tengok2 dah hilang..+_+"..sabar je lah..cik Bell kena 7 das..

inilah bleeding love kot
kaki bukit
kat kaki bukit time balik..ada lagi tuh..=_=
Bell dan Apis
Cik Wan ngn kitorg..breakfast beliau belanja..tq cik Wan=D
tak jauh dah..diorang berasap kejap..=_="
overall??berbaloi..physical endurance..daki bukit..+ licin, curam lagi..selim i okay..=P...one thing for sure nak lagi pergi untuk kali ke 2, harap2 tak hujan dan air terjun tak deras..another thing..tak payah bawak baju bagai untuk keatas..wahaha..

Ps:: al-fatihah untuh arwah ayah Zahida(class mate kitorang) y meninggal dunia earlier this morning (30 Januari 2011)..bnyak2 bersabar okay...sorry for ur lost.*_*"

1 orang sakit sendi, otot dan urat:

miss dot said...

gini a membe.. xajak pon kiteorg... gini a membe.. :'(