Gagah dan gigihnya wanita... | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Gagah dan gigihnya wanita...

harini ku menyaksikan kegigihan dan kegagahan wanita....yer...dengan mata kepala ku sendiri...gigih mereka ni, lebih2 lagi dikala malam semakin lanjut dan dan diwaktu umat manusia sorang demi sorang menghadapi mati kecil melayan bahtera mimpi...

gigihnya dan gagahnya mereka ini sehingga mampu membengkokkan besi....hebat2...bukan satu tapi dua besi..ini tak tipu beb..

ok..aku dah letih bermetafora-mora, citenya begini...on the way pergi makan tadi masa balik dari diskusi bersama rakan2, den pergi la cucuk duit kat DC tu(uitm)....dan lepas tu terus la menyusur jalan one way kat DC tu, dan ternampak la segerombolan wanita2 gagah dan gigih ni....tepi pagar belakang Kolej Mawar

diorang buat apa???cuba teka......
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
panjat pagar untuk masuk ke dalam kolej.....awesome...hahah...sampai aku menjerit dalam kereta..."Perompakk"..gigih betol panjat pagar...gagah betol sampai besi waja kat bahagian atas gate tu bengkok...dan sanggup owh, menggadai nyawa panjat pintu pagar y lebih kurang 8 kaki tinggi ditambah dengan bucu tajam  terkeluar dan bengkok kearah jalan kat bahagian atas..

ni la pintu y dikatakan
nasib baik la pakai seluar..kalau pakai kain???kalau pakai celana???owhh wanita atau lebih sesuai lagi dipanggil gadis...sungguh takda kerja...kalau jatuh dari atas gate dan cedera,,tak ke malu sayang oi..

.balik lagi lambat2,sapa suruh...gate kena kunci...kalau lah anak2 ku wat macam tu, akan ku jerit "BALIKK!!!" dengan nada classic ala2 bapa mertuaku yang garang......

dah tau pintu Mawar depan tu jauh, jalan berjemaah apa salahnya...

tak cantik la yang oi...panjat pagar....=_="






6 orang sakit sendi, otot dan urat:

AppleByte said...

HHAHHAAHHAHAAHHAHAHAHHAAHA!! "perompakkkkkk!" demmm~ ;)

FaraLavida said...

sumpah la xde keje g panjat pago. once jatuh, akn malu seumor idup.haha!

Whoda said...

ahahaha~ aku xpenah le toray sbb aku taw aku xmampu hehe...
tapi kau akn terkejut bile taw sape je budak AI yg penah pnjat pgar mawar hakhakhak~

Oopss..Cikgu Cinta said...

penah panjat pokok kelapa. penah pnjt pagar koleh melati pagar koleh mawar!!!ohoo~~~siapakah sy? :P

Oopss..Cikgu Cinta said...

nak bg tahu. birthday 12.7.19** followe yg ke 127. nak entry!!!hehehhe

MSS said...

hamboi2...bukan main lagi kau z....nak entry pulak...tak kuase mak..

adekah ko salah sorg y aku jerit haritu..hahah...tade keje la z...

hud...sapekah???...
XD