adik pengawas peperiksaan. | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

adik pengawas peperiksaan.

salam....wink2...siapakah, apakah, kenapakah...ho3..al kisah, satu hari ni ada la exam, petang. kepala calon2 peperiksaan masing2 konfirm miong dan ting tong mengapal fakta rules dan formula, ada yang gadai tidur semata2 mengapal....

maklumlah budak2 komputer dan maths sangat bencikan hafalan dan subjek2 membaca. dari ulat komputer dan ulat sempoa, jadi ulat buku....satu kejanggalan disitu. dalam dewan ni...masuk, tengok sekeliling, hairan sungguh pengawas exam muda2 jerr...sejuk mata...sempat rakan taulan menegur.

ngeh..lupakan soal itu..misi utama adalah keluar awal dari dewan y sejuk membeku..tapi malang sekali kalau adik ni asik mundar mandir je..pakai route yang sama...fokus terganggu, jawapan terbang..oleh kerana fokus dah teralih kat adik2 ni, sebelum adik2  berlalu pergi ke bahagian belakang dewan, kesempatan diambil untuk menjengok, menjengah, melihat, merisik, meneropong, men-sniper dan men-SEE nametag mereka(perosak bahasa)...hahaha..

dapat la beberapa nama(dapat semua rasanya), cukup mudah nak nampak sebenarnya kalau dah nametag tu sebesar plate moped aku, dengan font ARIAL saiz berapa tah..cukup besar..ngeh..balik, sampai rumah, laptop dibuka dan facebook diloading..nguah3..misi mencari nama adik2 pengawas didalam facebook dimulakan..type sepantas kilat hasil main game typing mania kat FB, enter...

voila...jumpa...hahaha...jari gatal2 je tekan mouse...pikir kejap...ah pedulik, add teros...lepas approve, tulis kat wall,,tak ada respons, sombong...

tak pe lah, eden tak rugi pon..nguah2..masa berlalu...status aku kat FB, ramai ahbang2 y ala2 ulat bulu dan ahkak2 yang tak suka adik2 ni bising kat blakang dewan time exam ikut memberi pendapat pasal adik2 nih...tensi ahkak2 tu..perempuan memang macam ni yer..suka kontrovesi dan cerita2 panas..aku tak tau apa2 sebab duduk tengah2..ngeh2...


nak dijadikan cerita...malam tu, salah sorang adik ni type le setatus fb berbunyi lebih kurang gini:
"meniru dalam exam pon tulis dalam FB.....kantoi ye ahkak2 ahbang2"
kantoi stalking yer disitu, nakal adik ni..ngah3..oh ahkak2 mana yang dimaksudkan tu yerr...hmmm...konfusius aku,,ahkak ke aku ni..choyy..ahbang ye la kot..terperasan pulak disitu..tah kat siapa la dia tuju agaknya kan..apa2pon ahdik2(pulak dah) suatu hari nanti, suatu masa nanti dan suatu ketika nanti, akan paham juga kenapa la kadang2 ahkah2 dan ahbang2 ni kadang-kadang main cheat..

takpenah2 main cheat pon TERbuat juga....kemungkinan main cheat tu adalah tinggi...tak kira lah ahkak2 dan abang2 ni dean list ker, status P1 ker, kemungkinan tu sememangnya tinggi..selalunya time test atau kuis, dan time buat assignment..time exam pon ada yang buat tapi tak ramai sebab masing2 dah fokus dan berserah...

psX: aku pon tak paham tang mana la ahkak2 y dikatakan meniru tu, tak konfess pon..hahaha..tak pa lah, diorang dalam pasca kearah kematangan...
ps2: diorang lepasan SPM kot...1993..nguah3
ps3: kalau kantoi time exam hukuman paling baik hati akan korang dapat, teros repeat untuk next sem bhai, tak banyak cerita punya, tapi rasanya dia bagi jawab sampai habis, tapi ko tetap repeat jugak, pengalaman kengkawan....bazir jer...so no cheating r...
ps4:wohh..sejam jugak aku mengarang entri ni..

9 orang sakit sendi, otot dan urat:

FaraLavida said...

hoit.ade ke yg mniru??
bdway. ak rasa budak2 yg jaga exam itu ialah kakak2.. bkn adik2.

MSS said...

tade y meniru pon..tak tau la macam mana dia tafsirkan

bukan adik2 yerr...ahkak2 la ek...hmmm, patot edit balik ni..hahahaa...

Whoda said...

syuk tua babtu die panggil ahdikk! hahahaa....
weh, aku ingat an aku sorang je yg stalk nametag2 dorang wakakakaaa~
style arh.

MSS said...

habih tu takkan nak panggil ahkak pulak...uih...tak kena...~..
kalau ahkak macam paper neural haritu, bolehla panggil ahkak....

tade keje kan...dok lalu lalang tempat y sama tau...rimas ahbang...XD

Nurul syahirah (-_-) said...

owh.. terima kasih follow..

Bella Bell said...

haa...khantoi menhiru dhengan ahdik2..hehehhee!!~

MSS said...

bella:-apesal sampai gitu hah...gedik sungguh..XD
tak kantoi pon sebenarnya...ahdik tu salah paham....ahdik2, biasa la...

N.s: terima kasih daun keladi...kalau rajin singgah lagi..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

kite pun shuke meniru d0lu2. opssssssss

FH said...

lame nau mengarang .. haha