Rezeki Bapak2 | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Rezeki Bapak2

flash gun free..suka suka suka...mahal sebijik flash gun ni...koman2 Rm600 sebutir..dapat free bukan senang kan..lagi2 yang baru..retail pulak tu..jimat duit..makin galak la lepas ni mengeshoot gambar...dah lama pasang niat nak beli sijibik menatang ni:-

Sony HVL-F42
ingat tak gambar ni::-
konsert amal Bahasa Isyarat
berkali2 cuba...berjaya gak..ingatkan tak menang sebab ramai gak otai2 photografi yang dah bertahun2  pengalaman mengeshot gambar submit gambar..rezeki anak2 bapak2 sebenarnya...sejak ada camera DSLR, ni rajin bawak kesana kemari, usung kehulu kehilir kekuala tak sampai setengah tahun dan dapat jugak hasilnya...berat pon berat lah..janji dapat moment yang dikehendaki..*wink*

Untuk bulan Mac tahun ni, forum Alphanatics khas untuk pemilik2 DSLR sony dan konica minolta buat competition yang bertajuk "That Time of The Year"...sebelum ni pernah cuba untuk bulan Januari punya bertajuk "Alone"...tak sangka pulak untuk bulan Mac, menang...syukri syukur....dan judge komen untuk gambar ni adalah:
Have picked this picture as the winning entry. The precise timing and back-lit silhouette effect gives the photo a dramatic flair.
apokobondonyo silhouette tu pon agaknya belum ambil kisah sangat time ambik gambar ni...gambar asal pon kalau tak silap gambar,colour bukannya B&W..crop sikit2, adjust@pusing sikit simetri(betul ke ni simetri)....konsert ni pon rasanya lepas pergi workshop Sue Anna Joe haritu..sangat membantu tips2 y beliau bagi...

kalau ada camera gedabak, atau y kecik2 comelotey tu rajin2kan lah diri mengusung kesana kemari, biarlah dikatakan freak, showoff, buat hal sendiri, camwhore or whatsoever, opinion orang lain yang negatif bukannya memberi kesan kat diri sendiri....

siapa yang ada camera Sony DSLR atau NEX atau konica minolta bolehla hantar gambar2 y ada kena mengena dengan tajuk competition, tiap2 bulan ada, hadiah flash kalau tak nak boleh jual..buat duit tu..RM600 konfirm2 dah dapat..

next time nak try pulak submit gambar kat forum photomalaysia..kat forum ni lagi la banyak saingan dan lebih mencabar sebab ada pengguna2 DSLR y lain eg: Canon, Nikon, etc....mana tau ada chance nak menang yearly grand price Canon Eos 7D pulak... best tu 7D, kalau taknak pakai, busuk2 boleh jual RM4000....

4 orang sakit sendi, otot dan urat:

mulut said...

congratss syuk,hehe,,ari tu ada tag gambar ni kat adek,dia pun puji pic ni,,dia puji pic ni kat blog :)

MSS said...

thank you cik mulut...kerana mulut badan binasa..tibe2*...XD

Whoda said...

Gile owsem wehh....nape aku xpenah nmpak pon..hehehee...
neway congrats!

MSS said...

ko tak baca la tu....=_=