Expidisi Bukit Lepoh @ Lopo Hill V2 | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Expidisi Bukit Lepoh @ Lopo Hill V2

salam....ekspidisi Bukit Lepoh version ke 2..untuk aku memang version ke 2, dah pegi haritu tapi musim hujan, kurang menarik(XBEST lah, ayat nak cover..). kali ni pergi dengan budak2 kelas degree..nak sgt cabaran katanya, ajak pergi Broga lah(tak jadi sebab katanya bau hancing), Genting la(ramai tak nak ikot, ni enjoy habes, duit kompom habis, aku pon tak sanggup), Pork Port Dickson la...last Bukit Lepoh kat Hulu Langat jugak jadi pilihan diorang...

nasib baik(baik bagi aku, orang lain tak tau la) tak hujan hari tu,cuaca sangat nice2 warm gitu, pacat pon tak naik kat kaki,kalau hujan konfirm tak pergi..redemption beb, pergi lepas exam, ada jugak y menyesal dipertengahan jalan mendaki bukit tu..tertipu agaknya dengan ayat aku:
ala macam bukit bukau UiTM je,,cuma ad banyak obstacle...
pergi2 ada la y setengah nyawa hilang nak naik atas tu, terkandas sekejap tapi banyak kali..lagi2 dekat area yang paling curam..berkat kecelakaan kecekalan hati dan mental,serta doa ibu bapa, sampai gak semua kat atas tu..naik dekat 2 jam gak la sebelum sampai air terjun, turun bukit cantik je dalam sejam....tempat tu mmg cantik..kalau nak wat wedding photoshoot pon boleh kot..tapi sampai atas make up dah cair...hahaha..

kalau pergi broga, naik2 atas tak ada port nak kencing kan, tu yang bau hancing je broga, orang kata la...nak makan pon agak-agaknya hilang selera... pergi Bukit Lepoh, sampai aja atas tu, masuk dalam air, duduk kejap cover main2 air sambil tu buang la urine(euwww) yang dah simpan dari kaki bukit..takde hal beb..air bersepah..jernih pulak...nak mancing ikan pon boleh gak...ada ikan berenang2...hahaha
.
malas nak type banyak2.. aku tepek gambar je la yer...layankan...=D



Iklan pertengahan jalan..muke separuhnyawa ilang sempat lagi posing

cara nomad memancing ikan




area kanak2
area orang dewasa. dalam sikit =D
air dia hijau jernih

siapa yang suka cabaran+nak mandi air terjun boleh pergi..dekat area2 Sungai Gabai..rasanya kalau buat/buang "kunyit" dari atas air terjun tu sampai kot kat Sungai Gabai..buruk perangai...=P

8 orang sakit sendi, otot dan urat:

FaraLavida said...

amboy. x ajak pon. lol!

fatynadia said...

huwoooo best tu !

MSS said...

fara::next sem jom dtg rumah aku..beraya katernya...=D

FN:: best2...sampai atas tros masuk dalam tu...air dia sejukk....=D

StarzRebel* said...

Hiash, next semcrik yg lg mencabar!
HIk hik hik xD

░♥si lampu neon♥░ said...

seronokseh.. nak try yang kunyit tu laaa hahahah

Whoda said...

x ajak en. camni ar

MSS said...

SR: tade hal lah..tapi kene wat PT dulu tiap minggu mantapkan fizikal dan mentall...hahaha

neon: mmg seronok....try jgn tak try, jgn smpi kunyit tu timbul dekat dgn anda sudah..kantoi nanti...hahaha...

huda:next time la yerr...kelas korg mmg tade aktiviti mencabar macam ni ker..=P

Whoda said...

well, I can busy da skrg..bile ketua busy then pengikut2 die cam hilang arah lah hahahaa *perasan