Diskriminasi terhadap LELAKI | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Diskriminasi terhadap LELAKI

salam....untuk sem yang akan datang ni, aku bersama 3 lagi rakan gigih-segigihnya mencari rumah untuk didiami(kalau la study segigihni).. masing2 punya cerita tersendiri pasal rumah lama..cerita aku kalau korang pandai, boleh la cari dalam blog ni ada rasanya..

budget sangat2 ketat sebab masing2 pon masih belajar lagi, aku ada lagi setahun dan mungkin akan extend duduk rumah tu sampai kerja+berkeluarga..mungkin..jadi mencari rumah sewa untuk disewakan oleh kami amat crucial..criteria rumah yang dicari : - 
  • rumah sewa..memang lahh..bilik takmau
  • sesuai untuk 4-6 orang sekeluarga..errkk bila masa pulak berkeluarga..4 orang sekawan terkawan dan mengkawan dan dikawankan an an an..yang sure kompom 4 orang
  • budget pon ala carte je.. max sebulan takmau la sorang >RM200..termasuk api air..haha..lagi murah lagi bagus...kalau boleh nego pon okay
  • furnish ke tak, tak kisah pon..orang lelaki tidur atas lantai pon layan..yang penting kipas lampu dengan paip air ada..pintu bilik mandi pon kena ada..
  • dekat dengan tempat belajar..kalau boleh, kalau boleh la kan, merangkak 5 minit dah sampai kampus..hahaha..5 minit sampai kampus berkenderaan....dekat la senang cerita...
cari la punya cari...dekat Mudah.my pon sekarang bnyak offer2 menarik...tekan satu persatu...tengok requirement::
500 bla bla bla bla..furnish bla bla bla 2+1 bla bla bla dekat dengan bla bla bla PEREMPUAN SAHAJA...omakgad..
wahaaiiii...grrrr..pourquoi?? pourquoi??...nak marah pon tak guna sebab rumah dia orang, dia orang punya suka lah kan ann an an...

kerja pon macam tu jugak..4 bulan cuti terperap kat rumah..dah macam anak dara dah aku ni.. banner gedabak, sebesar2 selimut gajah, JAWATAN KOSONG..baca punya baca tulisan paling haluihh hah tulis ala-ala janggut yang baru di cukur.. WANITA SAHAJA...

kerja tu pon mungkin diorang punya specialty..bab rumah tu, tak boleh nak kata apa-apa, mungkin bersebab perempuan ni gantle, lemah gemalai, dan mungkin lebih bertanggung-jawab..ada jugak y tak brtanggung jawab, pak tam dah kena..rumah sewa kat seksyen 7 pusat komersial beliau kena potong letrik, 5 bulan tak bayar..penyewanya perempuan..lari gitu je..ada ke readers yang buat macam tu?? tak baek tau..

well sebagai lelakikan, kena la jugak terima hakikat....sabar.. =)

ada rumah sewa bagi tau yer..area shah alam dekat2 dengan uitm dan harga berpatutan..sekian

4 orang sakit sendi, otot dan urat:

mahfudzah said...

alaaa.lelaki senang! satu rumah 20 orang pon no hal! prempuan bnyk crewet.huhu

MSS said...

masalahnya rumah lama 14 orang pon tak tahan ni kan pulak 20 orang...ngahaha...

sesungguhnya aku lelaki berjiwa wanita sikit....

iday said...

rumah aku,,hall kosong,,nak ke?hehe,,

ada laki,selamat skitt,,haha

sabar yer :)

Whoda said...

lol~
die takut kalau sewa kat laki habes punah furniture dlm tu hahaha~
ulang alik je lah dri sekinchan ahax!