Anugerah kuih-kuih sedunia | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Anugerah kuih-kuih sedunia

salam...al kisah bulan2 puasa ni, ramai yang tak tahan nafsu, beli makanan kat bazaar macam beli makanan dari pagi sampai ke petang sampai ke supper cukup..ayam goleknya, ayam madunya. ikan bakarnya, ikan goleknya(ada ke). tu baru lauk. belum lagi dessert dengan entree nye,, buah macam2 buah.. kuih macam2 kuih ada, balik tarawikh makan lagi.....terserahlah, lain orang lain selera nye...

bercakap pasal kuih ni kan, ade jugak katergori2 anugerah kuih2 ni...macam-macam..(drum-roll sikit):-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kuih paling gangster = Lompat Tikam(pengaruh KL Gangster ke ni)

Kuih paling sexy = Puteri Mandi (selamat untuk di google untuk orang2 gersang)

Kuih paling keji= Taik Itik (buruk bebenor namenya..)

Kuih bajet cute= Cek mek molek (ohooooohoiiii, kalau mata dah bertentang mataaaaaaa)

Kuih awet muda= Seri Muka (fair n lovely)

Kuih paling alim= Kuih Ketayap (makanan ruji orang kat moreh kot??XD)

Kuih penyakit kronik= Batang Buruk (errkkk *geleng2)

Kuih kaki pukul= Kuih Lompang (err, no komen)

Kuih dalam zoo= Badak Berendam (macam mana nak masuk mulut agaknya)

Kuih yang dicipta oleh Sam Polis Trafik= Sampreeeeettttt

Kuih bangun sendiri= Kuih bangkit (
AI jugak kuih ni rupanya)

Kuih org x mandi= BAU-LU (woh favorite ni)

Kuih paling tenteram= Kuih makmur ( peace yall)

Kuih paling lembap= kuih siput 

Kuih kena marah= Kueh teow





ps:baru ku tau kuih lopes tu kuih puteri mandi...ngahahaha

3 orang sakit sendi, otot dan urat:

iday said...

kuih kena marah- kueh teow..

knape erk?hehe,,

ko buat sendiri ke anugerah2 ni?hahaha

SoLy SoLicious said...

hahaha..comel sgguh..paling suka makan kuih paling sexy tu..hehehe

MSS said...

iday:: teow = marah,, tah le..hahaha y penting ak tak suka..=P

Soley Soley::comel???errr...okay...terima kasih...hahaha