Ujian Kesabaran Ramadhan.... | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Ujian Kesabaran Ramadhan....

salam....dah hari ke-13..so far sooo good rasanya..orang kata bulan puasa ni kena banyak2 bersabar..MEMANG pon..y memang kenal dengan aku ni mungkin tahu kat luar/atau kebanyakan situasi, aku  banyak bersabar kecuali dalam keadaan.....

MEMANDU..kalau jalan tu sesak lagilah..tak leh tahan beb...lagi2 kalau ada "coach" kat sebelah...tambah pilu bulan puasa ni perot berorchestra Bach, Mozart, dan John William Imperial Death March...pehh, memang merengus macam badak sumbu yang nak menyondol pengacau2 teritori....


merengus tu pon kira dah nak meletup....masih bersabar, orang sebelah mungkin terasa gak kot tenaga-tenaga dan ion-ion negatif tengah berkumpul....masakan kalau setan tak diikat manakan tidak aku merengus....

kalau sorang2 rasanya kurang sikit marah tu..tak tahu kenapakan, mungkin sebab enjoy memandu, kalau eksiden pon sorang2, sorang2 trauma, sorang2 jugak y merasa, dan masih kekal sedar ada pemandu lain..

tapii kalau bawak penumpang tu, sikit je silap orang, memang ada yang komen2 yang takkan didengari pemandu lain..dapat je potong, kasi "the look" sikit.."oohh patot laa".."dah agak dah"....bagi aku ini adalah salah satu cara menunjukkan kasih sayang kat penumpang(tolong la rasa dihargai)..bagi la ucapan terima kasih kat driver yang memaki, atau pujian "sweetnye u"..mungkin cool sikit orang tu...okay off topic..

kalau bukan sbb puasa dah lama keluar perkataan tuuuutttt tiiiitttttttt teeetttttt toooootttttt..nasib baik la jalan Malaysia ni tak macam dalam IRT Deadliest Road.. tu lagi tak boleh sabar punya. aku yang tengok pon terasa nak mencarut, memaki dan y sewaktu dengannya..

kalau tengah menunggang moped pulak..jari memang dah sedia kat hon, silap je sikit hon..ada jugak penunggang tak beretika, dihulurnya kaki kat side mirror..nasib lah..paling buruk pon side mirror tu terkepak kebelakang..lagi sadis kalau mounting side mirror patah teros..dah kira aniaya orang..BERDOSA tau..paling tak paham kalau orang yang tak bersalah kena gak sepak side mirror..cukuplah sekadar hon selama 3-4 saat..driver y bersalah sedar, driver lain pon tak syok sendiri..

okay tu je...Selamat Berpuasa..jangan ingat nak raya je =D

2 orang sakit sendi, otot dan urat:

fairuz said...

haha nasib belum ade lesen. LOL!

iday said...

kalau aku penumpang,,
aku join maki hamun,,haha
xper2,,maki ramai2 baru best,
kira macam teman lar :p

puasa-puasa