Tips: berdating sambil bershopping | *mind massage*

-bidan&paman kampung ternama-

Tips: berdating sambil bershopping

salam...aku rasa dah lama tak shopping sejak kegawatan ekonomi..rasa macam tak pernah  gak bagi tips kat pembaca, macam tak pernah je, macam pernah rasa gak..tak penting, yang penting ini tips berdating sambil bershopping untuk lelaki, lelaki tau, sebabnya lelaki suka pergi shopping berlenggang..perempuan nak buat pon boleh:-
bawak bag pack: dalam dunia serba moden, bag pack adalah satu keperluan..isi dalam beg, barang2 yang dibeli..tak kisah la pampers kau ke, minyak wangi ke, baju ke, makanan ke..apa2 je lah. jadi beg adalah perlu..ingat ni : orang pompuan punya beg adalah orang pompuan punya beg, orang lelaki punya beg adalah beg bersama...simpan juga kunci dan purse dalam bag pack, kalau diseluk saku ditempat awam tak ke naya, date kat balai je la jawabnya..kenapa bag pack, sebab kalau pakai sling bag atau hand bag kemungkinan kena ragut tu ada...kegunaan beg ni banyak sebenarnya...nota dan pen juga perlu disediakan sekali dalam bag, take notes on sale or whatsoever bagi orang y kuat shopping mcm aku ni..mana tau berguna..

kain pelikat lalala : kau kata kau nak kawin dengan awek kau kan, jadi bawak la kain pelikat tu, untuk solat kat shopping complex...kalau yakin seluar tu bersih suci murni macam Safi(sabun pencuci tu) tak bawak pon tak apa..bukan selalu solat kat shopping complexkan..apa, malu??bawak kain pelikat pon malu....sila rujuk nombor satu..girls ni sbnrnya suka tengok orang lelaki pakai kain pelikat dan vice versa..ompompuan pulak bawak la telekung, telekung kat shopping complex tak banyak, limited edition, ada tompok tompok dan mungkin sedikit berbau....tak salah bawak, malu gak, masukan dalam beg pack boypren. beg dia kan BEESAAR punya.

deodorant : ketiak siapa tak basah bila date, tambahan pulak bila diheret tingkap ke tingkap..window shopping la katekan..tambahan pulak dengan bag pack lagi, tak salah bawak deodorant..wangi sentiasa..pakai bila dalam tandas, literally. deodorant yang sapu, jangan yang spray punya, kang disalah erti sebagai makcik cleaner sembur tandas pakai REXONA...

face wipe : face wipe ni penting juga..nak elak muka berminyak, biar nampak fresh, segar bugar dari ladang..tambahan pulak kalau shopping area segi tiga emas KL.. pergi TS, pergi lowyat, pergi Pavi, patah balik, tempuh jam padahal jalan kaki je, habuk2 debu2 dan karbon2 dari asap kenderaan senang melekat kat muka, tunggu 2 hari, muncul la jerawat blackhead dan sebagainya..face wipe yang aku suka pakai adalah face wipe OXY..gefren ko pon boleh pakai..

bawak selipar aka flip flop: orang muda shopping kat KL biasalah kalau keluar tak pakai kasut laced tak sah nok.. pastikan juga, gefren korang tu, pakai kasut macam mana, bertali halus pintal2 ke, tapak flat ke, atau tumit sepoloh cm,,wardrobe disaster ada berlaku dimana2 sahaja..lebih2 lagi kasut..kalau kasut hari2 pakai..jadi bawa la selipar..bukan selipar jamban, tapi cari la selipar yang stylish sikit macam flipflop Flippers tu, kalau nak gah lagi, bawak la Crocs or whatever..mana tau tumit gefren ko patah ke, errrrr...tumit kasut..tali putus ke, selipar adalah penyelamat sementara sebelum tershopping kasut baru, nak ke awek kau berkaki ayam macam cik ahdik ni *ahdik ke?? kau nak dokong gefren kau??non non non, nehi nehi...kalau awek kau lagi berat dari kau macam mana, nak ko bagi kasut kau??kalau awek lagi berat dari kau kompom kaki dia lagi besar macam denasor(dinosaur)...hahaha...lagi satu, selalu sangat orang buang kasut lepas rosak, dengan monolog dalaman : "Rasain kau, kedalam tong sampah, baru ku beli sudah rosak"..simpan, jgan membazir, simpan dalam bag pack tu...balik pegi la hantar kat tukang kasut suruh diorang reinforce kasut tu...

band aid : band aid...penting gak ni...mana tau terluka ke, tersadung, berebut masa shopping spree, band aid ada...ompompuan ni pakai kasut pon boleh cedera, melecet, lebih2 lagi kalau pakai kasut lowcut, tak pakai stoking...seluar kau tu jaga2 gak, kadang2 terkoyak kat tempat tuuuuuuttt, teeeeetttt, dan titutititititiiiiiiii, ganas sangat berjalan, terbuat aksi2 parkour, tunjuk hebat depan awek kan kan kan.. tampal pakai band aid jenis kain...stylish sikit...hahaha..

minyak rambut : untuk rambut yang flowing dan bersinar..minyak betol2 tau bukan wax, gel ataupon cream..takkisah la minyak apa kau pakai, minyak kelapa macam orang india ke, minyak zaitun ke, minyak baby ke, janji minyak..shopping satu hari dan kompom rambut kering, minyak ni juga penting untuk sesuatu yang tidak diduga macam terduduk atas chewing gum*kurang hajar loe...pakai minyak untuk tanggalkan chewing gum*kurang hajar loe, tak ada civic...

last but not lease, sediakan payung sebelum hujan... literally ..kalau dah keluar tu mendung2, tak salah bawak payung, tak mati pon, takpon bawak sweater..tapi lagi sweet bawak payung...errkkk??

rasa macam dr love pulak...ok baiii...dan selamat bershopping

ps: sapa terasa tu, padan muka...hahaha..XD
ps: lama tak shopping

4 orang sakit sendi, otot dan urat:

Adibah Jumali said...

hahaha :))
sangat berguna

hamzah ian said...

lama dah tak shopping.. huhu

StarzRebel* said...

Bapak ah! Byk gle brg! Ni ke yg ko bwk klo g shopping? G2 g ngan ko je lah. Aku lenggang kangkung lah, sbb ko dah bwk smua. Hahahaha. Cm doraemon lak ko neh. Wakakakaka.

MSS said...

Adibah J: kan...orang pompuan dalam handbag ada macam2 lelaki dalam back pack ada macam2 gak...hahaha

Hamzah ian: rasanya skrg ni tengah sale kan??

Brit:: kuang ajar kau...bawak beg sendiri la macha...